Золотий Ломбард ставить на авто

Середа
21.08.2013
Майбутнім партнерам компанія пропонує відкривати авто-ломбард, вважаючи його найбільш перспективним напрямком ломбардного бізнесу
 

Розвинувши всеукраїнську мережу до 23 відділень, компанія "Золотий Ломбард" вирішила зробити акцент на кредитуванні транспортних засобів. Франчайзер вважає, що працювати із заставою авто - вигідніше, ніж із золотом та технікою.

"Ми провели експертне маркетингове дослідження, результати якого показали, що автомобіль - це найбільш ліквідна та перспективна застава, з якою тільки можуть працювати ломбарди. Адже золота в населення залишається все менше, а техніка швидко дешевіє та знецінюється, - розповідає генеральний директор компанії "Золотий Ломбард" Олександра Рудь. - Розвиваючи напрямок автокредитування, ми максимально вдосконалили процедуру видачі грошей під заставу, зробивши акцент на якості та швидкості. Від моменту холодного дзвінка до отримання клієнтом бажаної суми проходить всього дві години. Людина залишається задоволеною та користується нашими послугами неодноразово. Саме тому своїм франчайзі ми пропонуємо поєднувати обидва напрямки: золото та автомобілі. Адже одна справа - отримати 0,5%, видавши на руки 1 тис. грн, і зовсім інша - отримати їх з $ 60 тис.".

Згідно з даними компанії "Золотий Ломбард", близько 95% операцій, які здійснюються сьогодні ломбардами, стосуються золотих виробів. Заробіток із золота постійний та стабільний, але не такий великий, як з автомобілів. "Однак, потрібно розуміти, що робота з авто не лише приносить більші прибутки, але й вимагає більших інвестицій. Тим більше, зараз в економіці склалася така ситуація, в умовах якої населення віддає під заставу переважно дорогі автіки: Mercedes, Lexus, BMW тощо. З "Жигулями" майже не звертаються", - зауважує Олександра Рудь.

Паралельно з розвитком напрямку авто-ломбардів компанія "Золотий Ломбард" взялася за оптимізацію операцій із золотими виробами. Для того, щоб спростити роботу власних та партнерських точок, на їхній базі франчайзер відкриває ювелірні магазини. "Головна проблема українських ломбардів полягає в тому, що ціни на золото в них лояльніші, ніж у Нацбанку, - розповідає Олександра Рудь. - Так, НБУ платить за золоті вироби по 190 грн за грам, а ломбарди - від 200 грн і вище. Для того, щоб не втрачати кошти в тому разі, якщо клієнт не забере заставлений виріб, ми доповнюємо концепцію ломбардів опціями ювелірного магазину. Зараз у всіх відділеннях мережі встановлюються сенсорні екрани з діагоналлю 20 см, на яких можна ознайомитися зі всіма категоріями наявних у мережі ювелірних виробів, та підібрати щось для себе. Ціни на наше золото становлять від 180 грн за грам, тоді як в крамницях воно коштує від 550 грн за грам. Це істотно приваблює покупців, і, водночас, стимулює колообіг золота. Адже, де клієнт золото придбав, туди він його й понесе, коли потрібні будуть гроші".

На сьогодні відділення мережі ПТ "Золотий Ломбард" знаходяться на території Київської, Львівської, Черкаської та Одеської областей, а також - в АР Крим. Компанія віддає перевагу відкриттю партнерських відділень в невеликих містах, адже вважає, що в цих населених пунктах послуги ломбардів найбільш затребувані.

Для того, щоб розпочати бізнес під ТМ "Золотий Ломбард", необхідно володіти інвестиціями в розмірі від 100 тис. грн. Згідно з підрахунками франчайзера, орієнтовний термін окупності проекту становить від 6 місяців.


популярне на форумі

Як відкрити клінінгову компанію? Бізнес-план

Доброго дня!Чудово,що маєте бажання створити власну справу.В клінінговій індустрії питання...

2 коментар
остання 10.10.2020
Открытие СТО. Бизнес-план

Кредитор? Вам потрібна термінова позика чи бізнес-позика? Ти будешвідмовлено в отриманні позики...

3 коментар
остання 20.11.2017
Открытие СТО. Бизнес-план

Раскрутка, PR, брендинг, узнаваемость ТМ - дело маркетологов, а мастер должен заниматься своим...

3 коментар
остання 10.03.2017
BVS-Rabota: працевлаштування по франчайзингу

Вимоги до приміщення для філіала

1 коментар
остання 25.11.2016
LEGO по-франчайзингу

Я хочу получать комментарии по этой теме на e-mail

1 коментар
остання 16.08.2016
Открытие СТО. Бизнес-план

На рахунок зарплата майстру 30% від заказу. Це дуже мало як для майстра. Якщо дійсно хороший...

3 коментар
остання 15.07.2016
Работа за границей - возможность выжить?

Мне интересно, насколько реально перевестись в зарубежное отделение компании, если есть...

2 коментар
остання 21.05.2016
Ринок бутильованої води зростає

Лично я стараюсь употребить дневную норму воды. Чаще всего покупаю уже розлтую в бутыли воду, но...

2 коментар
остання 21.05.2016