Освітній бум

Понеділок
03.06.2013
"У східноєвропейських країнах попит на приватну освіту значно виріс за останні кілька років", - стверджує власник концепції "2плюс2 Математична школа" Марчін Крушиньскі.
 

Чому ви вирішили шукати мастер-франчайзі в Україні? Який потенціал ви побачили в нашій державі?
Ми бачимо, що ринки наших країн дуже схожі. Те ж історичне підгрунтя, практично та ж сама система освіти протягом останніх 60 років. У всіх східноєвропейських країнах попит на приватну освіту значно виріс за останні кілька років, і у всіх них репетиторство, як і раніше, знаходиться в сірій зоні. Ми хочемо створити компанію, яка проводить приватні уроки стандартизовано і професійно. Ми вже є лідером на польському ринку приватної освіти, який досі розвивається, і хочемо використати наш досвід для того, щоб допомогти дітям в Україні.

Чи вважаєте приватних репетиторів своїми конкурентами на ринку України?

І так, і ні. Завжди є батьки, які віддають перевагу освіті "1 на 1". Ми не "боремося" з ними. Ми кажемо їм, що наша система краща: учні працюють більш незалежно, а отже - швидше. "2плюс2" гарантує перевірену систему допомоги учням.

Якщо порівнювати український та польський ринки освіти: в чому схожості та відмінності?

Ми знаходимося в одному й тому ж моменті. Батьки та учні зрозуміли, що точні науки є ключем до успіху в університетах та для майбутніх робочих місць в умовах глобальної світової економіки. Наші діти мають величезний потенціал в цій області. Компанії, на зразок нашої, сподіваються зробити цей потенціал ще вищим.