Хмільний бізнес

Понеділок
18.03.2013
"Доля вітчизняних міні-пивоварень залежить від розвитку інфраструктури", - стверджує Микола Лавріненко, Заступник генерального директора АТ "УКРПИВО"
 

Хто є головними гравцями вітчизняного ринку міні-пивоварень?
Звертаючись до питання розвитку сегменту міні-пивоварень, необхідно розглядати дві групи малих виробництв: домашні міні-пивоварні, в яких люди самі варять своє пиво та самі його споживають, і ресторанні чи барні міні-пивоварні, в яких виготовляють і продають пиво від 1000 до 10 000Гл в рік.

Як концепція невеликих пивзаводів з'явилася в Україні?

У всьому світі 95% пива виготовляють на великих пивоварних підприємствах. Необхідно згадати, що в Україні перші міні-пивоварні були куплені за кордоном в 90 роках ХХ століття, переважно в Угорщині (тому, що вони були дешевшими, ніж виробництва Німеччини і вартість обладнання комплектної пивоварні, продуктивністю 10 до 20 Гл на добу, становила від 100 до 120 тис. дол. США). Ці виробництва необхідно було відносити до підприємств малої потужності, а не до міні-пивоварень. Таких пивоварень в Україну було куплено не менше 100 комплектів, але, на жаль, вони не довго змогли конкурувати з великими пивзаводами через відсутність розвинутої системи HoReCa. Залишилися одиниці. Сьогодні в Україні йде друга хвиля розвитку виробництва пива в міні-пивоварнях, але вона вже має більш системний характер.

Яким є ринок міні-пивоварень сьогодні?

Зараз міні пивоварні в Україні розвиваються швидкими темпами. Їх монтують при ресторанах, барах, готелях, торгово-розважальних центрах. Тобто там, де постійно знаходяться потенційні споживачі. Продуктивність цих пивоварень становить від 2 до 10Гл на добу. У цьому випадку немає сенсу фасувати пиво в тару (КЕГи, пляшки): воно в цих же закладах і споживається. Зазвичай там варять кілька сортів пива (світле, темне, пшеничне), які прямо з форфасах або із буферної ємності подають на розливні стійки. Сьогодні такого пива в Україні виготовлено всього 0,1% (приблизно 300 тис.дал.). Це дуже мало, але розвиток міні-пивоварень в Україні залежатиме від розвитку інфраструктури та наявності споживчої можливості, оскільки собівартість пива виготовленого на міні-пивоварні, набагато вища собівартості пива з великих пивоварних заводів.

В яких регіонах концентрується цей бізнес?

В Україні більшість мініпивоварень знаходиться в Києві, Донецьку, Харкові, Львові, Чернівцях, Запоріжжі та інших обласних центрах.


читати статті

Хто може працювати в умовах карантину? /31.03.2020

Різниця між закладом громадського харчування та продуктовим магазином. Коментар юриста

Стрибок за прибутком /16.01.2019

– Франчайзі заробляє вже з першого дня роботи батутного парку. Бізнес генерує від 8 тис. дол. доходу в місяць – стверджує Бартош Следзінські, засновник Jump Planet.

Як правильно створити сайт для нового бізнесу? /03.03.2017

Про те, як вибрати IT-компанію і створити ефективний сайт, розповідає маркетинг-директор компанії Skywell Олексій Хохлов.

Біржова торгівля приносить до 500% річних /03.11.2016

Про те, чим торгівля на біржі краща бізнесу, і де їй навчатися розповів консультант з інвестицій в американські активи "AFA" Андрій Савенко.

Як підприємцю не стати боржником банку? /14.09.2016

Про те, як повинен вести себе бізнесмен, що не в змозі виплачувати кредит, розповів провідний юрист ЮФ "Лекснавігатор" Едуард Хмиров.

найчайтіше читане

Кюртош калач: європейські традиції - в Україну /18.10.2010

В Україні по франчайзингу пропонуватиметься концепція традиційного європейського хлібобулочного виробу

Яким має бути підприємець /26.02.2010

Тест на підприємництво

Як відкрити клінінгову компанію? Бізнес-план /18.05.2013

Хоча в середньому рентабельність клінінгового бізнесу становить 10%, це не відлякує підприємців. Адже попит на послуги щорічно збільшується

Види франчайзингу /19.11.2009

Франчайзингові системи можна структурувати по багатьом критеріям. Представляємо найпоширенішу класифікацію

Маркетинг та дослідження ринку /18.02.2010

В цій статті мова піде про явище маркетингу та його роль в успішності підприємства. Розглядаються методи дослідження ринку, збір, аналіз та використання інформації, яка необхідна в процесі прийняття рішень планування бізнесу і визначення вірогідності здійснення планованої діяльності

популярне на форумі

Де купити ноубук

Всім привіт! Хочу купити собі ноутбук для роботи, та не можу визначитись. Підкажіть мені, який...

1 коментар
остання 08.10.2022
Как открыть кроличью ферму. Бизнес-план.

URGENT LOAN IS AVAILABLE NOW TODAY I GOT MY DESIRED LOAN AMOUNT $760K FROM A RELIABLE,TRUSTED AND REGISTERED PRIVATE LOAN COMPANY LAST...

2 коментар
остання 10.05.2022
первый бизнес

Шановний Сергій! Франшиза клінінгової компанії СуперКлін.Старт бізнесу всього 21...

5 коментар
остання 10.10.2020
Франчайзинг СуперКлин

Франшиза клінінгової компанії СуперКлін - це готовий бізнес за 21 день Формат Light та Формат...

1 коментар
остання 10.10.2020
What area unit the characteristics of a decent paragraph?

A paragraph may be a assortment of sentences that all relate to 1 main plan or topic. Effective paragraphs have four main characteristics: a subject sentence, unity, coherence,...

1 коментар
остання 10.01.2019
Як знайти бізнес-ідею для себе

Текст ні про що! Якби ціллю автора було не налити води (потрібної кількості символів), то було б...

1 коментар
остання 06.12.2018
Как открыть кроличью ферму. Бизнес-план.

Имя кредитора: г-н Пол Уильям. Lender E-mail: paul_william_loanhouse@hotmail.com Мы предлагаем частные, коммерческие...

2 коментар
остання 02.04.2018
METRO: франчайзинг в Україні

Ребята! кто-то получил разъяснения или инфу по metro

5 коментар
остання 19.01.2017