04.02.2013

Тайська кухня - вигідний бізнес?

"Дуже важливо, щоб екзотична кухня була адаптована під смаки українських клієнтів", - стверджує Олександр Розеншток, власник концепції "Тайрай".

Як Ви оцінюєте ринок закладів тайської та японської кухні в Україні? Які головні тренди та тенденції цього ринку?
На мою думку, на ринку України поки що існує досить широка ніша для закладів тайської кухні. Що стосується японської кухні, то вона на сьогоднішній день є досить популярною в нашій країні. Суші - це давно вже не екзотика для споживачів. Стосовно виникнення тайських ресторанів, вважаю, що це поки що порівняно новий тренд. Хоча останнім часом він почав активно розвиватися. Це пов'язано з тим, що багато наших співвітчизників обирають для відпочинку азіатські країни. Мода на тайську кухню набирає стрімких обертів.

Тайрай, тайська та японська кухня, франчайзинг

Власник концепції "Тайрай" Олександр Розеншток разом з тайським шеф-кухарем одеської мережі.

Яка частина ринку належить мережевикам? Чим це спричинено?

На думку експертів, в ресторанному сегменті ринку мережевикам сьогодні належить близько 70%. Справа в тому, що клієнт, відвідуючи мережевий ресторан, точно знає якість приготованих страв, ціни та рівень обслуговування. Власники мережевого бренду зацікавлені в підтримці високої якості продукції та своєї репутації. Крім цього, клієнтові набагато зручніше відвідати улюблений ресторан тоді, коли він знаходиться в його районі, а не на іншому кінці міста. Слід не забувати і про психологічний чинник. Адже, якщо ресторанів мережі багато, це означає, що вони процвітають, а отже - хороші.

Якими характеристиками повинен володіти заклад тайської та японської кухні, щоб бути успішним?

Зазвичай тут немає якихось особливих секретів. Якість приготування їжі, усміхнений та уважний персонал, адекватні ціни та чистота є запорукою успіху. Але є і свої нюанси. Дуже важливо, щоб екзотична кухня була адаптована до смаків українського відвідувача. Цього нам вдалося досягнути завдяки спільній роботі над меню нашого тайського шеф-кухаря та місцевих фахівців.

Які переваги отримають майбутні франчайзі компанії "Тайрай" у порівнянні з іншими гравцями ринку?

Відкриття власного кафе "Тайрай" - це можливість стати успішним ресторатором з мінімальними капіталовкладеннями та використанням нашого накопиченого досвіду в своєму підприємстві. Крім цього, партнер набуває пріоритетну можливість відкриття наступного ресторану в своєму регіоні. Купуючи франшизу "Тайрай", франчайзі отримує унікальні технології та підтримку, які допоможуть йому побудувати успішний бізнес.

Поділитися статтeю

Коментувати на форумі

0
Тайська кухня - вигідний бізнес?

Ще немає жодного коментаря до статті. Нехай Ваш буде першим.

Форум 291 теми, 1167 коментарів, 278 учасників

хочете більше?

нюслеттер Franchising.ua

If you see this, leave this form field blank