Субота
03.11.2012
В 2013 компанія інвестує $30 млн в розвиток мережі, але більше не використовуватиме джобберської схеми
 

На міжнародній конференції Petroleum Ukrаine 2012 керівник дрібноптових та крупнооптових продажів та логістики ТОВ "ТНК-ВР Коммерс" Вадим Фомін повідомив, що в 2013 році компанія має намір інвестувати в розвиток української мережі автозаправок $30 млн. Кошти підуть на купівлю нових станцій та модернізацію вже існуючих. Надалі компанія щороку виділятиме з цією метою по $30 млн. Проте мережа більше не розвиватиметься на джобберських умовах.

На сьогодні мережа АЗС ТНК-ВР об'єднує 146 власних та 49 джобберських автостанцій. Хоча ще недавно джобберів у компанії було набагато більше. Нагадаємо, що в липні 2012 року ТОВ "Кершер", яка займається роздрібною торгівлею продуктів ТНК-ВР в Україні, оголосила про свій намір закрити 143 джобберські автозаправки в АР Крим, Полтавській, Вінницькій, Київській, Харківській, Луганській та Донецькій областях. Варто зазначити, що скорочення партнерської мережі почалися вже давно. Адже ще в 2011 році кількість джобберських АЗС зменшилася на 30%.

Свою першу джобберську автозаправку "ТНК-ВР Коммерс" відкрила в 2000 році. Слідом за ТНК франчайзингову схему розвитку обрали також "Лукойл Україна" та "Альянс". Проте вже незабаром вищезазначені компанії взялися згортати свій франчайзинг, мотивуючи це недобросовісністю партнерів.