Четвер
16.08.2012
Індивідуальний підхід в залежності від бюджету франчайзі - головний метод співробітництва компанії "Інфанта"
 

У 2003 році торговельний дім "Інфанта" уклав контракт на поставку продукції L`Erbolario в Україну. Торгова марка представляє виробництво лікувальної ароматичної косметики, створеної на основі виключно натуральних компонентів рослинного походження. Італійська компанія працює в двох форматах - поширення продукту в аптеках і по франчайзингу. В Україні вибір методу співробітництва випав на другий варіант. На сьогодні франчайзингова мережа нараховує 37 магазинів по всій Україні, 3 з них знаходяться в Києві. Найближчим часом повинні відкритися ще дві точки з розповсюдження брендової косметики в Херсоні та Сімферополі.

"Перші 7 магазинів L`Erbolario в Україні відкривалися за суворими умовами франчайзингового співробітництва. Італійські представники торгової марки узгоджували розмір приміщення, і навіть дизайн. Але через несприятливе економічне середовище у вітчизняному бізнесі, стало складно дотримуватися всіх правил партнерства. Тому ми стали більш лояльно ставитися до наших майбутніх партерів, - розповідає бренд-менеджер ТД "Інфанта" Олександра Якшина. - На даний момент ми скоротили умови співпраці - тепер в залежності від суми інвестицій надаємо різні варіанти оформлення і наповнення магазину. Здійснюємо підтримку необхідними рекламними матеріалами, забезпечуємо пробниками, тестерами і фірмовою пакувальної продукцією. А також проводимо професійне навчання персоналу".

Щоб відкрити магазин косметики та парфумерії L`Erbolario, не потрібно виплачувати паушальний внесок. Інвестиції, які знадобляться для магазину з мінімальною площею (4 м2), складуть приблизно $ 6 тис., $ 3 тис. з яких підуть на всі необхідні меблі, а $ 2-3 тис. - на заповнення прилавків продукцією. В дані розрахунки не були враховані витрати на оренду приміщення. Розташовуватися такі магазини повинні на центральних вулицях міста або в торгівельних центрах.


найчайтіше читане

Відкриття СТО. Бізнес-план /16.11.2011

Як заробити на станції техобслуговування автомобіля

Яким має бути підприємець /26.02.2010

Тест на підприємництво

Як відкрити клінінгову компанію? Бізнес-план /18.05.2013

Хоча в середньому рентабельність клінінгового бізнесу становить 10%, це не відлякує підприємців. Адже попит на послуги щорічно збільшується

Маркетинг та дослідження ринку /18.02.2010

В цій статті мова піде про явище маркетингу та його роль в успішності підприємства. Розглядаються методи дослідження ринку, збір, аналіз та використання інформації, яка необхідна в процесі прийняття рішень планування бізнесу і визначення вірогідності здійснення планованої діяльності

Види франчайзингу /19.11.2009

Франчайзингові системи можна структурувати по багатьом критеріям. Представляємо найпоширенішу класифікацію