Автомийки з родзинкою: франчайзинг можливий?

П'ятниця
01.06.2012
Компанії, котрі використовують інноваційні технології, мають різний успіх на ринку франчайзингу
 

Будь-яка співпраця на умовах франчайзингу передбачає наявність унікальної концепції, яка, разом із очікуваними прибутками та необхідними для втілення проекту інвестиціями, формує інтерес франчайзі. В 2011 році на українському ринку автомийок з'явилися дві незвичайні концепції: Save Time та Pit-Stop Express Мойка. Компанія Save Time зайнялася розвитком мережі спеціалізованих на очистці парою автомийок, Pit-Stop Express Мойка - мобільних мийок із засобами для миття літаків. Для того, щоб відкрити точку під брендом Save Time, необхідно володіти інвестиціями в розмірі близько 60 тис. грн, організація мобільної точки Pit-Stop Express вимагає інвестицій в розмірі близько 10 тис. грн.

Влітку 2011 року під торговельною маркою Save Time працювали 2 власні та 2 франчайзингові точки в Донецьку та Запоріжжі. До кінця року компанія мала намір відкрити ще, як мінімум 5 монобрендових автомийок в регіонах, проте мережа поповнилася однією власною точкою, після чого Save Time сконцентрувалася на співпраці з приватними підприємцями. "Компанія мала намір розвивати мережу автомийок по франчайзингу, проте ситуація на ринку склалася не так добре, як ми хотіли, - коментує генеральний директор компанії Альгіс Ярмош. - Франчайзинг, який активно використовується, наприклад, у сфері громадського харчування, ще не настільки популярний на ринку автомийок. Підприємці поки що не усвідомлюють цінність єдиної торговельної марки, особливо, якщо бренд не відомий в їхньому регіоні. Тому говорити про співпрацю за схемою франчайзингу зможемо лише тоді, коли покриємо мережею головні регіони України".

Перші франчайзі у Pit-Stop Express Мийки з'явилися навесні 2011. Протягом року компанія відкрила 3 франчайзингових філіали в Донецьку, Полтаві та Запоріжжі. Оскільки інвестиції у бізнес становлять всього 10 тис. грн, а послуги можуть надаватися не лише на теренах франчайзингового представництва, але й у будь-якому, зручному для клієнта, місці, компанія запланувала розвивати мережу в містах з кількістю населення більше 200 тис. чоловік. "Нещодавно мережа Pit-Stop Express Мийка поповнилася ще 2 франчайзинговими точками, на черзі - ще 5 відкриттів, які відбудуться як у мільйонниках, так і в інших обласних та районних центрах", - розповідає директор компанії Pit-Stop Express Мийка Роман Каленчук. Всього компанія має намір відкрити близько 100 представництв на території України.

Розвиток обох компаній вказує на те, що на ринку франчайзингу у сфері автомийок існують три фактори успішності: популярність бренду, бюджетність пропозиції та інноваційність технологій. Від способу їхнього поєднання залежить швидкість та якість розвитку мережі.


найчайтіше читане

Відкриття СТО. Бізнес-план /16.11.2011

Як заробити на станції техобслуговування автомобіля

Маркетинг та дослідження ринку /18.02.2010

В цій статті мова піде про явище маркетингу та його роль в успішності підприємства. Розглядаються методи дослідження ринку, збір, аналіз та використання інформації, яка необхідна в процесі прийняття рішень планування бізнесу і визначення вірогідності здійснення планованої діяльності

Як відкрити клінінгову компанію? Бізнес-план /18.05.2013

Хоча в середньому рентабельність клінінгового бізнесу становить 10%, це не відлякує підприємців. Адже попит на послуги щорічно збільшується

Яким має бути підприємець /26.02.2010

Тест на підприємництво

Види франчайзингу /19.11.2009

Франчайзингові системи можна структурувати по багатьом критеріям. Представляємо найпоширенішу класифікацію

популярне на форумі

Як відкрити клінінгову компанію? Бізнес-план

Доброго дня!Чудово,що маєте бажання створити власну справу.В клінінговій індустрії питання...

2 коментар
остання 10.10.2020
Открытие СТО. Бизнес-план

Кредитор? Вам потрібна термінова позика чи бізнес-позика? Ти будешвідмовлено в отриманні позики...

3 коментар
остання 20.11.2017
Открытие СТО. Бизнес-план

Раскрутка, PR, брендинг, узнаваемость ТМ - дело маркетологов, а мастер должен заниматься своим...

3 коментар
остання 10.03.2017
BVS-Rabota: працевлаштування по франчайзингу

Вимоги до приміщення для філіала

1 коментар
остання 25.11.2016
LEGO по-франчайзингу

Я хочу получать комментарии по этой теме на e-mail

1 коментар
остання 16.08.2016
Открытие СТО. Бизнес-план

На рахунок зарплата майстру 30% від заказу. Це дуже мало як для майстра. Якщо дійсно хороший...

3 коментар
остання 15.07.2016
Работа за границей - возможность выжить?

Мне интересно, насколько реально перевестись в зарубежное отделение компании, если есть...

2 коментар
остання 21.05.2016
Ринок бутильованої води зростає

Лично я стараюсь употребить дневную норму воды. Чаще всего покупаю уже розлтую в бутыли воду, но...

2 коментар
остання 21.05.2016