МакДональдз: 15 років в Україні

П'ятниця
25.05.2012
За цей час компанія інвестувала майже $200 млн, відкрила 71 заклад, обслужила 670 млн відвідувачів та сплатила 1,1 млрд грн податків
 

24 травня "МакДональдс Юкрейн" святкувала своє 15-річчя. Вітчизняна історія компанії розпочалася в 1997 році, коли на станції метро "Лук’янівська" запрацював перший заклад McDonald’s в Україні. На сьогодні ресторани швидкого харчування працюють в 21 місті України та обслуговують близько 400 тис. гостей щодня. Крім цього, з 2011 року компанія активно розвиває мережу міських кав`ярень МакКафе, в яких відвідувачам пропонують широкий вибір кави преміум класу та десертів. Наразі вже працює 7 закладів МакКафе у Києві, Львові, Одесі та Дніпропетровську.

За 15 років діяльності на українському ринку McDonald’s зробила значний внесок в розвиток вітчизняної економіки. Компанія забезпечила робочими місцями 7000 людей, сплатила 1,1 млрд гривень податків у державний та місцеві бюджети, активно займалася організацією соціальних програм благодійного, спортивного та мистецького спрямування. Крім того - 60% товарів для закладів McDonald’s надаються українськими постачальниками.

Українська мережа McDonald’s на сьогодні є однією з найвідвідуваніших у світі. "За результатами діяльності компанії в 2011 році 7 українських закладів увійшли в сотню найбільш відвідуваних ресторанів McDonald’s. Врахуймо ж те, що на сьогодні у світі працює близько 32 тис. закладів, - розповів на заході, приуроченому 15-літтю в McDonald’s Україні, Іан Борден, Генеральний директор компанії "МакДональдз Юкрейн ЛТД". - Така популярність є для нас сигналом до збільшення української мережі".

Відсвяткувавши свій 15-річний ювілей "МакДональдз Юкрейн" не лише підсумувала попередній період, але й окреслила плани на найближче майбутнє. В цьому році компанія має намір відкрити щонайменше 3 нових заклади McDonald’s та 3 міські кав'ярні МакКафе, а також - реконструювати 8 діючих ресторанів. Щоб зробити сервіс зручнішим для клієнта компанія надасть своїм відвідувачам можливість розраховуватися банківськими картками. "МакДональдз Юкрейн" вже підписала угоду з одним з українських банків. Зараз відбувається технічне тестування рішення.

Як відомо, 80% закладів McDonald’s у світі працюють на умовах франчайзингу. В Україні ж поки що функціонують лише власні заклади компанії. "На цей час немає жодних рішень щодо франчайзингу в Україні, але я точно бачу його в середньотерміновій перспективі", - стверджує Іан Борден. Компанія впевнена, що для ефективної співпраці з франчайзі McDonald’s потрібне стабільне політичне та економічне становище.


популярне на форумі

Нова франшиза: Doshi Doshi

Доброго дня підкажіть будь ласка, до кого можна звернутися сприводу франшизи?

1 коментар
остання 01.08.2023
Формат TAKE AWAY для магазинов суши

Не с проста объявления «куплю магазин суши» сейчас можно все чаще услышать, как от начинающих,...

1 коментар
остання 28.05.2021
Taco Bell собирается в Россию

Хочу эту франшизу

1 коментар
остання 19.04.2018
Тайрай: франчайзинг со вкусом Востока

Давай откроем этот бизнес в Беларуси.

1 коментар
остання 06.10.2016
Как открыть суши-бар. Бизнес-план.

Полезная информация

1 коментар
остання 16.04.2016
Собственный сэндвич-бар с FreshLine

Впервые побывал в фреш-лайне весной прошлого года и с тех пор хожу сюда чуть ли ни каждую неделю...

2 коментар
остання 18.02.2016
Макдональдс в цифрах

Интересная информация. Я люблю Макдональдс, хотя и не очень полезно

1 коментар
остання 27.01.2016
Символ немецкого фастфуда Curry Wurst

Где бы взять 40 тыс долл.? В Днепропетровске возле жд вокзала отличное заведение! . .еда,...

1 коментар
остання 13.10.2015