Бізнес для здоров’я

Понеділок
28.05.2012
"Для того, щоб відкрити реабілітаційну клініку, потрібен один місяць", - розповідає співвласник концепції "Боль в спине" Ігор Биков
 

На які етапи поділяється процес відкриття реабілітаційної клініки?
Починається все з вибору приміщення. Якщо воно вже є в наявності та повністю відповідає нашим вимогам, відкрити заклад можна вже в перші дні співпраці. Якщо ж приміщення потребує ремонту, піде ще місяць. Протягом цього часу, паралельно із облаштуванням майбутньої клініки, ми займаємось пошуком персоналу. Підібрати необхідний персонал за час, відведений на ремонтні роботи, - цілком реально. Його кількість залежить від розмірів майбутньої клініки. Перші 1-2 місяці після відкриття заклад надає лише оздоровчі послуги. Опісля, отримавши медичну ліцензію від Міністерства Охорони Здоров'я, набуває статусу і працює як повноцінна клініка.

Як реєструється медичне обладнання, привезене з-за кордону?

Ми, як франчайзер, повністю беремо на себе реєстрацію нового устаткування. Інколи реєстрація медичного обладнання в Міністерстві Охорони Здоров'я може зайняти й пів року. Проте, існують термінові та нетермінові підходи до реєстрації. Вони різняться за цінами.

Як вартість обладнання впливає на окупність закладу?

Я з 1995 року займаюся оснащенням медичних закладів необхідним устаткуванням. На своєму досвіді я стикався з різними ситуаціями, тому знаю, що приватні клініки часто відкриваються лікарями, які є бізнесменами без досвіду. Буває так, що для клініки, котра знаходиться на окраїні міста, лікар-підприємець купує дороге обладнання. А воно й за 5 років не окупається. Співпрацюючи зі своїми франчайзі ми індивідуально підходимо до вибору обладнання. В нас є недорогі, середні та дорогі апарати. В залежності від місця розташування клініки, її площі та розміру першопочаткових інвестицій ми пропонуємо варіант з оптимальною окупністю.