Франчайзинг - це наявність великого бек-офісу за плечима

Неділя
08.04.2012
Стверджує Жанна Нужненко, власниця бекераю "Віденські булочки"
 

До того як прийти до ідеї організації власного бізнесу, я отримала досвід роботи в міжнародних компаніях в області фінансів та управління проектами. Народження дитини, плани мати велику сім'ю і велике бажання мати гнучкий графік роботи одночасно з розширенням рівня відповідальності підштовхнуло мене до рішення почати свою справу.
Ще під час отримання фінансової освіти мені подобалася ідея розвитку бізнесу по схемі франчайзингу. Переваги для мене завжди були очевидними. По-перше, це унікальна можливість отримати знання про специфіку галузі завдяки досвіду інших людей.

Дуже важливу роль грає відчуття великого бек-офісу за плечима. Коли у тебе є підтримка в особі франчайзера і його команди, для оцінки і запуску бізнесу не потрібно шукати окремо маркетолога для визначення оптимального місця розташування, технолога для розробки концепції та меню, фахівця з підбору необхідного технологічного устаткування, ще одну людину, що спеціалізується на запуску проекту, яка знає що, в якій послідовності і коли, HR-менеджера, здатного професійно оцінити потреби в персоналі, провести необхідні тренінги і т.д. І, звичайно ж, рекомендації. Для підвищення показників ефективності дуже важливо запустити бізнес в найкоротші терміни. В цьому випадку, поради від інших франчайзі і франчайзера істотно поліпшують фінансові показники ефективності проекту.

Єдиний момент у франчайзингу, якого я трохи побоююся - репутація мережі в цілому залежить від роботи кожного із закладів, що в неї входять. І формування лояльності покупців - це процес тривалий, тонкий та вимагає величезної уваги з боку абсолютно всіх франчайзі. Завдяки франчайзинговій співпраці ми змогли відкрити наш бекерай за 3,5 місяця з моменту підписання договору оренди. Звичайно, маючи сьогоднішній досвід, цей термін не здається таким вже нереальним. Більше того, є розуміння, що і як могло б істотно прискорити процес запуску пекарні. Але я впевнена, без активної участі та підтримки команди нашого франчайзера ми не змогли б відкрити бекерай такого рівня в досягнуті терміни.


популярне на форумі

Нова франшиза: Doshi Doshi

Доброго дня підкажіть будь ласка, до кого можна звернутися сприводу франшизи?

1 коментар
остання 01.08.2023
Формат TAKE AWAY для магазинов суши

Не с проста объявления «куплю магазин суши» сейчас можно все чаще услышать, как от начинающих,...

1 коментар
остання 28.05.2021
Taco Bell собирается в Россию

Хочу эту франшизу

1 коментар
остання 19.04.2018
Тайрай: франчайзинг со вкусом Востока

Давай откроем этот бизнес в Беларуси.

1 коментар
остання 06.10.2016
Как открыть суши-бар. Бизнес-план.

Полезная информация

1 коментар
остання 16.04.2016
Собственный сэндвич-бар с FreshLine

Впервые побывал в фреш-лайне весной прошлого года и с тех пор хожу сюда чуть ли ни каждую неделю...

2 коментар
остання 18.02.2016
Макдональдс в цифрах

Интересная информация. Я люблю Макдональдс, хотя и не очень полезно

1 коментар
остання 27.01.2016
Символ немецкого фастфуда Curry Wurst

Где бы взять 40 тыс долл.? В Днепропетровске возле жд вокзала отличное заведение! . .еда,...

1 коментар
остання 13.10.2015