08.04.2012

Франчайзинг - це наявність великого бек-офісу за плечима

Стверджує Жанна Нужненко, власниця бекераю "Віденські булочки"

До того як прийти до ідеї організації власного бізнесу, я отримала досвід роботи в міжнародних компаніях в області фінансів та управління проектами. Народження дитини, плани мати велику сім'ю і велике бажання мати гнучкий графік роботи одночасно з розширенням рівня відповідальності підштовхнуло мене до рішення почати свою справу.
Ще під час отримання фінансової освіти мені подобалася ідея розвитку бізнесу по схемі франчайзингу. Переваги для мене завжди були очевидними. По-перше, це унікальна можливість отримати знання про специфіку галузі завдяки досвіду інших людей.

Фото пункту системи Віденські булочки

"Завдяки франчайзинговій співпраці ми змогли відкрити наш бекерай за 3,5 місяця з моменту підписання договору оренди", - розповідає Жанна Нужненко, власниця бекераю "Віденські булочки"

Дуже важливу роль грає відчуття великого бек-офісу за плечима. Коли у тебе є підтримка в особі франчайзера і його команди, для оцінки і запуску бізнесу не потрібно шукати окремо маркетолога для визначення оптимального місця розташування, технолога для розробки концепції та меню, фахівця з підбору необхідного технологічного устаткування, ще одну людину, що спеціалізується на запуску проекту, яка знає що, в якій послідовності і коли, HR-менеджера, здатного професійно оцінити потреби в персоналі, провести необхідні тренінги і т.д. І, звичайно ж, рекомендації. Для підвищення показників ефективності дуже важливо запустити бізнес в найкоротші терміни. В цьому випадку, поради від інших франчайзі і франчайзера істотно поліпшують фінансові показники ефективності проекту.

Єдиний момент у франчайзингу, якого я трохи побоююся - репутація мережі в цілому залежить від роботи кожного із закладів, що в неї входять. І формування лояльності покупців - це процес тривалий, тонкий та вимагає величезної уваги з боку абсолютно всіх франчайзі. Завдяки франчайзинговій співпраці ми змогли відкрити наш бекерай за 3,5 місяця з моменту підписання договору оренди. Звичайно, маючи сьогоднішній досвід, цей термін не здається таким вже нереальним. Більше того, є розуміння, що і як могло б істотно прискорити процес запуску пекарні. Але я впевнена, без активної участі та підтримки команди нашого франчайзера ми не змогли б відкрити бекерай такого рівня в досягнуті терміни.

Поділитися статтeю

Коментувати на форумі

0
Франчайзинг - це наявність великого бек-офісу за плечима

Ще немає жодного коментаря до статті. Нехай Ваш буде першим.

Форум 291 теми, 1167 коментарів, 278 учасників

хочете більше?

нюслеттер Franchising.ua

If you see this, leave this form field blank