McDonald’s не для франчайзі

Субота
28.04.2012
В столиці Польщі відкриється ресторан лише на період Євро 2012, який зможе обслуговувати до 5 тис. чол. в день
 

Незабаром у Варшаві очікується відкриття закладу McDonald's, який зможе приймати до 5 тис. клієнтів на день, але назвати це рестораном буде не цілком коректно, оскільки він буде розташовуватися в фан-зоні біля Палацу культури, і виглядатиме як 12 кас з більше ніж сотнею персоналу. У новому закладі не можна буде сісти, оскільки вся їжа продаватиметься на винос. Урочисте відкриття закладу відбудеться за день до початку Євро-2012, 7 червня, і закінчить свою роботу відразу ж після завершення чемпіонату. Площа фан-зони біля Палацу спорту становить 120 тис. м2 і може помістити близько 100 тис. фанатів. Частина з них відвідає нетиповий McDonald's. Всього в Польщі працює на сьогодні 138 власних та 146 франчайзингових закладів McDonald's.

Цікаво те, що компанія має намір закрити заклад одразу ж після завершення свята, а не передавати його в управління партнерам. Адже, як відомо, франчайзі McDonald's ніколи не відкривають ресторани самостійно. Компанія бере цю справу на себе, після чого ще пів року здійснює управління рестораном. А партнер протягом цього часу повинен пройти всі щаблі кар'єрної драбини у McDonald's, починаючи від роботи прибиральника. На це франчайзі відводиться близько 9 місяців.

В березні цього року McDonald's оголосила про відкриття франчайзингових ресторанів на території Росії. Два тижні по тому McDonald's підписала договір франчайзингу з ТОВ "Развитие рост", що входить в "Росінтерс Ресторанс Холдинг". Згідно з цією угодою франчайзер відкриватиме партнерські точки в транспортних вузлах.

Що стосується України, то при наявності більш ніж 70 закладів, McDonald's франчайзинг поки що не практикував, хоча у всьому світі за цією схемою працюють більше 80% закладів бренду. Як стверджують у компанії, поява франчайзингової пропозиції McDonald's можлива лише тоді, коли економічна ситуація в Україні стане більш стабільним, а законодавство - передбачуванішим.


найчайтіше читане

Кюртош калач: європейські традиції - в Україну /18.10.2010

В Україні по франчайзингу пропонуватиметься концепція традиційного європейського хлібобулочного виробу

Яким має бути підприємець /26.02.2010

Тест на підприємництво

Як відкрити клінінгову компанію? Бізнес-план /18.05.2013

Хоча в середньому рентабельність клінінгового бізнесу становить 10%, це не відлякує підприємців. Адже попит на послуги щорічно збільшується

Види франчайзингу /19.11.2009

Франчайзингові системи можна структурувати по багатьом критеріям. Представляємо найпоширенішу класифікацію

Маркетинг та дослідження ринку /18.02.2010

В цій статті мова піде про явище маркетингу та його роль в успішності підприємства. Розглядаються методи дослідження ринку, збір, аналіз та використання інформації, яка необхідна в процесі прийняття рішень планування бізнесу і визначення вірогідності здійснення планованої діяльності

популярне на форумі

Нова франшиза: Doshi Doshi

Доброго дня підкажіть будь ласка, до кого можна звернутися сприводу франшизи?

1 коментар
остання 01.08.2023
Формат TAKE AWAY для магазинов суши

Не с проста объявления «куплю магазин суши» сейчас можно все чаще услышать, как от начинающих,...

1 коментар
остання 28.05.2021
Taco Bell собирается в Россию

Хочу эту франшизу

1 коментар
остання 19.04.2018
Тайрай: франчайзинг со вкусом Востока

Давай откроем этот бизнес в Беларуси.

1 коментар
остання 06.10.2016
Как открыть суши-бар. Бизнес-план.

Полезная информация

1 коментар
остання 16.04.2016
Собственный сэндвич-бар с FreshLine

Впервые побывал в фреш-лайне весной прошлого года и с тех пор хожу сюда чуть ли ни каждую неделю...

2 коментар
остання 18.02.2016
Макдональдс в цифрах

Интересная информация. Я люблю Макдональдс, хотя и не очень полезно

1 коментар
остання 27.01.2016
Символ немецкого фастфуда Curry Wurst

Где бы взять 40 тыс долл.? В Днепропетровске возле жд вокзала отличное заведение! . .еда,...

1 коментар
остання 13.10.2015