Закон в поміч?

Понеділок
26.03.2012
Про темний бік законодавчих змін розповідає голова Всеукраїнського об’єднання малого і середнього бізнесу "Фортеця" Оксана Продан
 

Як вплинули впроваджені протягом останнього року законодавчі інновації на структуру малого та середнього бізнесу України, а також на кількість підприємців на ринку?
Змін, які б реально сприяли розвитку підприємництва, не відбулося. Навпаки, всі прийняті закони чи рішення органів виконавчої влади, які декларувалися як дерегулюючі або такі, що спрощують ведення бізнесу, насправді такими не є, а деякі з них навіть погіршують ситуацію. Наприклад, відмінили свідоцтво про реєстрацію суб’єктів підприємницької діяльності – тепер весь бізнес змушений витрачати час і гроші на отримання виписок, які залишились необхідними. Ввели виключний перелік дозвільних документів – сьогодні всі орендодавці повинні отримувати дозвіл в пожежників на здачу власного майна в оренду. Узаконили мовчазну згоду при ліквідації підприємств – ввели одночасно штрафи за відсутність бухгалтерського обліку. Як наслідок, велика частина малого і середнього бізнесу знаходиться на "гачку" у влади. Бюрократизація, складна система адміністрування податків, велике податкове навантаження створюють умови для порушень, які у свою чергу дають можливість контролюючим органам вимагати хабарі. В політико-економічній cистемі, яка склалася в Україні, невигідно виходити з "тіні". За рахунок "тіні" вона підживлюється і реальних змін при цій системі бути не може.

Які із прийнятих законів мали найбільш позитивний вплив на розвиток МСБ, а які найбільш деструктивний?

Позитивними були ті закони, які точково виправляли прийняті раніше комплексні закони. Так, у 2011 році нас підтримав В.Хомутиннік (нардеп ВРУ V скликання, - авт.) і провів зміни, які відмінили обов’язкову сплату єдиного соціального внеску пенсіонерами за себе, а також зупинили застосування санкцій за несплачені у 2010 році пенсійні внески, введені "сьогодні за вчора". Ми змогли також відмінити заборону віднесення на валові витрати спрощенців при підготовці проекту по єдиному податку.

Як передвиборчі перегони можуть вплинути на теперішню ситуацію з МСБ?

Передвиборчі перегони можуть лише стимулювати появу великої кількості обіцянок. Ми вирішили скористатись цим на користь як бізнесу, так і усіх українців. Сьогодні ми готуємо "Ідеальну" модель умов ведення бізнесу в Україні, концепцію якої будемо презентувати на Всеукраїнському з’їзді малого та середнього бізнесу 17 травня 2012 року. Ми визначаємо наші потреби, заявляємо про них усім політичним силам, а надалі забезпечимо прийняття ними їх обіцянок, потрібних нам рішень. Крім цього, ще до виборів ми докладемо зусиль для зниження ставки єдиного соціального внеску до базових 18,1%, це потрібно зробити вже зараз для того, щоб не продовжувалась тінізація заробітних плат.


читати статті

Хто може працювати в умовах карантину? /31.03.2020

Різниця між закладом громадського харчування та продуктовим магазином. Коментар юриста

Стрибок за прибутком /16.01.2019

– Франчайзі заробляє вже з першого дня роботи батутного парку. Бізнес генерує від 8 тис. дол. доходу в місяць – стверджує Бартош Следзінські, засновник Jump Planet.

Як правильно створити сайт для нового бізнесу? /03.03.2017

Про те, як вибрати IT-компанію і створити ефективний сайт, розповідає маркетинг-директор компанії Skywell Олексій Хохлов.

Біржова торгівля приносить до 500% річних /03.11.2016

Про те, чим торгівля на біржі краща бізнесу, і де їй навчатися розповів консультант з інвестицій в американські активи "AFA" Андрій Савенко.

Як підприємцю не стати боржником банку? /14.09.2016

Про те, як повинен вести себе бізнесмен, що не в змозі виплачувати кредит, розповів провідний юрист ЮФ "Лекснавігатор" Едуард Хмиров.

популярне на форумі

Де купити ноубук

Всім привіт! Хочу купити собі ноутбук для роботи, та не можу визначитись. Підкажіть мені, який...

1 коментар
остання 08.10.2022
Как открыть кроличью ферму. Бизнес-план.

URGENT LOAN IS AVAILABLE NOW TODAY I GOT MY DESIRED LOAN AMOUNT $760K FROM A RELIABLE,TRUSTED AND REGISTERED PRIVATE LOAN COMPANY LAST...

2 коментар
остання 10.05.2022
первый бизнес

Шановний Сергій! Франшиза клінінгової компанії СуперКлін.Старт бізнесу всього 21...

5 коментар
остання 10.10.2020
Франчайзинг СуперКлин

Франшиза клінінгової компанії СуперКлін - це готовий бізнес за 21 день Формат Light та Формат...

1 коментар
остання 10.10.2020
What area unit the characteristics of a decent paragraph?

A paragraph may be a assortment of sentences that all relate to 1 main plan or topic. Effective paragraphs have four main characteristics: a subject sentence, unity, coherence,...

1 коментар
остання 10.01.2019
Як знайти бізнес-ідею для себе

Текст ні про що! Якби ціллю автора було не налити води (потрібної кількості символів), то було б...

1 коментар
остання 06.12.2018
Как открыть кроличью ферму. Бизнес-план.

Имя кредитора: г-н Пол Уильям. Lender E-mail: paul_william_loanhouse@hotmail.com Мы предлагаем частные, коммерческие...

2 коментар
остання 02.04.2018
METRO: франчайзинг в Україні

Ребята! кто-то получил разъяснения или инфу по metro

5 коментар
остання 19.01.2017