ФК "Шахтар" зіграє у франчайзинг

П'ятниця
23.12.2011
Магазини з сувенірною атрибутикою футбольної команди "Шахтар" відкриватимуться по всій Україні
 

Футбольний Клуб "Шахтар" теж вирішив приєднатися до числа українських франчайзерів. Під його торговельною маркою нині розвивається мережа, яка охоплює 8 фірмових магазинів футбольних сувенірів та атрибутики. Вони розташовані в Донецьку, Кривому Розі, Луганську, Борисполі, Макіївці та Горлівці. При цьому 5 Fan Shop ФК "Шахтар" функціонують сьогодні на умовах франчайзингу. "Компанія вже близько 6 років працює на вітчизняному ринку. Розвивати мережу по франчайзингу нас спонукало те, що ФК "Шахтар" - це єдиний в Україні клуб, який виробляє та реалізовує сувеніри та атрибутику на футбольну тему, - розповів порталу Franchising.ua старший менеджер з продажів компанії Олег Сараєв. - Ми постійно шукаємо ринки збуту. Плануємо розширити франчайзингову мережу на всю територію України".

Найбільший в Україні магазин ФК "Шахтар" розташовується у "Донбас Арені". Його торговельна площа становить 390 м² В магазині представлена спеціальна колекція компанії Nike з логотипом "Шахтаря". До складу даної колекції входять ігрові та тренувальні форми, зимові та осінні куртки, взуття, рукавиці, щитки, сумки та спеціальна колекція м'ячів. Всього в асортименті фан-шопів близько 160 видів сувенірної продукції та атрибутики. Найбільшою популярністю користується, як правило, кераміка та дрібні сувеніри (брелки, ручки тощо).

"Обсяг продажів напряму залежить від успіху команди на футбольному полі, - розповідає Олег Сараєв. - Наш товар є імпульсною покупкою. Тому зростання прибутків спостерігається після успішної гри команди, та навпаки".

Інвестиції, необхідні для відкриття Fan Shop ФК "Шахтар" становлять від 80.000 до 120.000 гривень. Окупається бізнес протягом першого року роботи магазину.