Шоколадниця відкрила іудейську кав’ярню

П'ятниця
28.10.2011
Заклад, який нещодавно з’явився у Москві, дотримується єврейських традицій
 

Незвичайна кав'ярня два дні тому з'явилася в Москві на вулиці Садовій-Кудринській 32, неподалік від єврейської синагоги. Зовні вона нічим не відрізняється від традиційного закладу, однак меню складено згідно із законами кашруту, а сама кав'ярня удостоїлася сертифікату кошерності, виданого департаментом кашруту при Головному рабинові Росії.

Отримати такого роду сертифікат зовсім не просто. Адже заклад повинен відповідати великій кількості умов кашруту. Приміром, кухня повинна поділятися на молочну і м'ясну. Кухня "Шоколадниці" - лише молочна, і в меню не можна зустріти жодної страви, яка б містила м'ясо. Крім цього кав'ярні необхіден особливий співробітник - машгіах, представник головного рабина, який стежить за тим, щоб вся робота кухні відбувалася згідно з правилами. Тільки він може відкривати і закривати ресторан. Перед відкриттям кав'ярні все всередині - від тарілок до стільців і кухонного обладнання проходить обряд коширування вогнем та водою. Щодо офіціантів, то ними можуть бути лише євреї.


найчайтіше читане

Відкриття СТО. Бізнес-план /16.11.2011

Як заробити на станції техобслуговування автомобіля

Відкриття турагенції. Бізнес-план /23.11.2011

Зібрати речі і виїхати подалі від повсякденних проблем - мрія практично кожної людини. Багато хто прагне хоча б раз на рік її здійснити. Охочих заробити на цій людській пристрасті також знаходиться чимало. Ви опинилися серед них? Прекрасно! Для того, щоб ваш бізнес був прибутковим, важливо чітко для себе з’ясувати деякі нюанси цієї сфери.

Як відкрити кролячу ферму. Бізнес-план. /25.07.2014

Від хобі до бізнесу, або плоди кролівництва

Види франчайзингу /19.11.2009

Франчайзингові системи можна структурувати по багатьом критеріям. Представляємо найпоширенішу класифікацію

Основи спілкування продавця з клієнтом /22.02.2010

Сучасний продавець має ламати шаблони і постійно дивувати покупця. Тільки тоді він зможе підвищити ефективність своєї діяльності і зав’язувати цікаві контакти

популярне на форумі

Taco Bell собирается в Россию

Хочу эту франшизу

1 коментар
остання 19.04.2018
Тайрай: франчайзинг со вкусом Востока

Давай откроем этот бизнес в Беларуси.

1 коментар
остання 06.10.2016
Как открыть суши-бар. Бизнес-план.

Полезная информация

1 коментар
остання 16.04.2016
Собственный сэндвич-бар с FreshLine

Впервые побывал в фреш-лайне весной прошлого года и с тех пор хожу сюда чуть ли ни каждую неделю...

2 коментар
остання 18.02.2016
Макдональдс в цифрах

Интересная информация. Я люблю Макдональдс, хотя и не очень полезно

1 коментар
остання 27.01.2016
Символ немецкого фастфуда Curry Wurst

Где бы взять 40 тыс долл.? В Днепропетровске возле жд вокзала отличное заведение! . .еда,...

1 коментар
остання 13.10.2015
Собственный сэндвич-бар с FreshLine

Бываю довольно часто, всегда заказываю сок томатный и фрешлайн. Ребята на кассе довольно...

2 коментар
остання 17.06.2015
Как открыть мини-пивоварню? Бизнес-план

Доводилось пробовать пиво в заведениях, где стоят пивоварни не только от Генрих Шульц, но и от...

1 коментар
остання 12.02.2015