Додаткові можливості туристичного бізнесу

П'ятниця
30.09.2011
Розмова із замісником керівника з розвитку мережі Join UP & Enjoy Наталією Контемир
 

Чи популярні зараз тури в кредит?
На сьогодні ця послуга не користується великою популярністю, через те, що її виконання тягне за собою багато паперової тяганини. В пам'яті ще свіжі спогади про кризу. Тому люди не беруть зараз кредити так часто, як брали до неї. В середньому, тур, який піддається кредитуванню, коштує 10-15 тисяч гривень. Більш дешеву подорож, вартістю близько 1 тисячі доларів, клієнти в змозі оплатити самостійно. Я вважаю, що незважаючи на дуже малий попит, а то й взагалі на його відсутність, цей сервіс тепер можна активно розвивати. Адже зараз з'явилося дуже багато перспективних напрямків. Такі екзотичні країни, як Арабські Емірати, Індія, Шрі Ланка, Республіка Домінікана стали більш доступними, але все одно вони ще не по кишені середньостатистичному туристу. А кредит — це шанс відвідати ту країну, про яку людина навіть і не мріяла. Зараз у нас укладений договір з Альфа-банком. Згідно з його умовами клієнт може розбити виплату на стільки платежів, на скільки потребує: на кілька місяців півроку, рік.

А який попит на подарункові сертифікати?

Попиту на них зараз немає зовсім. Все ж, на сьогодні подарункові сертифікати більше користуються популярністю у сфері послуг та товарів масового вжитку. Головна причина — сума сертифікату. Ви ж розумієте, що найменша вартість путівки — це 6 — 8 тисяч гривень. Не кожна людина може собі дозволити зробити такий подарунок. Це не магазин "Космо", де можна взяти сертифікат на 200 або 500 гривень. Туристичний подарунок не кожному доступний. Це перша причина відсутності популярності. Друга — раціональність покупця. Якщо, припустимо, чоловік хоче зробити коханій приємний подарунок, він попередньо порадиться з нею про термін подорожі і напрямок, а тоді вже прийде до турагенції та візьме путівку на двох.

Чи багато турагенцій займається оформленням закордонних паспортів для туристів?

Насправді сьогодні цим займаються абсолютно всі агенції. Це дуже зручно, адже людина не витрачає свій час на вичікування в чергах та проходження довгих бюрократичних процедур. Вона просто здає пакет необхідних документів та чекає на закінчення процесу оформлення. Крім того, вартість послуги достатньо низька — лише 100 гривень. Більшість клієнтів сьогодні знає про цю можливість, але все ж, хотілося б, щоб побільше потенційних туристів знали про цей сервіс.

Розмовляла Тетяна Малиняк