Частка інтернет-трейдінгу зростає

П'ятниця
09.09.2011
Розмова з представником компанії Gainsfort Віталієм Булиніним
 

Чи добре фондовий ринок України врегульований законодавством?
Найбільшим плюсом українського законодавства є врегульованість правила "30 днів". У сучасному Податковому Кодексі цей момент описаний чіткіше, ніж в попередньому. На вирішення цього питання гравці ринку очікували вже давно. Найбільшим мінусом є те, що механізм коротких продажів зараз не зовсім добре врегульований з точки зору Податкового Кодексу та податкової інспекції. Тобто, коли клієнт продає папери, що взяті у брокера взайми, в нього, в принципі, виникають обов’язки перед брокером, але вони ніде не фіксуються. Перед податковою інспецією постає така ситуація, що особа продала те, чого в неї не було. В країнах з більш розвинутим фондовим ринком цей момент вже давно прописаний. Зробити це в нас також достатньо просто. Потрібно лише прослідкувати, як це відбувається в сусідів, і адаптувати побачене під українські реалії. Однак досі цього немає - чи то через складну бюрократичну машину, чи то через небажання законодавців.

Як змінилося українське законодавство у порівнянні з 2008 роком, коли фондова біржа тільки з’явилася?

Сьогодні Українська фондова біржа разом із брокерами, що працюють на ній, створила ініціативну групу, яка займається вдосконаленням законодавства. Завдяки їй у законодавчому врегулюванні фондового ринку відбувся значний крок вперед. Крім того, якщо раніше фондовий ринок був справою не надто великої аудиторії, зараз він значно розширився. Я вважаю, що у зв’язку зі збільшенням споживачів цього продукту, якщо розглядати ринок як продукт, буде більше, скажімо так, попиту на якісне законодавство. Тут, у позитивному сенсі, виникає замкнуте коло: чим більше гравців на фондовому ринку, тим більше у наших законодавців стимулів створювати якісніше, сучасне законодавство.

Яку частку фондового ринку становить інтернет-трейдінг?

На початках діяльності Української фондової біржі інтернет-трейдінг перебував у зачатковому стані. Його частка становила лише 10-11% від всього обороту українських цінних паперів. Сьогодні 80% обороту робиться приватними особами, тобто звичайними людьми, а не компаніями, які управляють великим капіталом. Ці люди навіть не зареєстровані як суб’єкти підприємницької діяльності. Вони просто відкривають рахунки і вносять свій посильний вклад у розвиток ринку. Це дуже позитивний момент, адже коли ринок насичений фізичними особами, на ньому є постійний оборот цінних паперів. А це робить його більш привабливим для зарубіжних інвесторів. Тобто нерезиденти більш охоче йдуть на такий ринок тому, що маса простих гравців виступає стримуючим фактором: коли на ринку багато учасників, складно маніпулювати певними цінними паперами. Тому, відповідаючи на ваше запитання, скажу, що частка інтернет-трейдінгу, ініційованого приватними особами в порівнянні з 2008 роком зросла у 7-8 разів.


найчайтіше читане

Відкриття СТО. Бізнес-план /16.11.2011

Як заробити на станції техобслуговування автомобіля

Яким має бути підприємець /26.02.2010

Тест на підприємництво

Як відкрити клінінгову компанію? Бізнес-план /18.05.2013

Хоча в середньому рентабельність клінінгового бізнесу становить 10%, це не відлякує підприємців. Адже попит на послуги щорічно збільшується

Маркетинг та дослідження ринку /18.02.2010

В цій статті мова піде про явище маркетингу та його роль в успішності підприємства. Розглядаються методи дослідження ринку, збір, аналіз та використання інформації, яка необхідна в процесі прийняття рішень планування бізнесу і визначення вірогідності здійснення планованої діяльності

Види франчайзингу /19.11.2009

Франчайзингові системи можна структурувати по багатьом критеріям. Представляємо найпоширенішу класифікацію

популярне на форумі

Як відкрити клінінгову компанію? Бізнес-план

Доброго дня!Чудово,що маєте бажання створити власну справу.В клінінговій індустрії питання...

2 коментар
остання 10.10.2020
Открытие СТО. Бизнес-план

Кредитор? Вам потрібна термінова позика чи бізнес-позика? Ти будешвідмовлено в отриманні позики...

3 коментар
остання 20.11.2017
Открытие СТО. Бизнес-план

Раскрутка, PR, брендинг, узнаваемость ТМ - дело маркетологов, а мастер должен заниматься своим...

3 коментар
остання 10.03.2017
BVS-Rabota: працевлаштування по франчайзингу

Вимоги до приміщення для філіала

1 коментар
остання 25.11.2016
LEGO по-франчайзингу

Я хочу получать комментарии по этой теме на e-mail

1 коментар
остання 16.08.2016
Открытие СТО. Бизнес-план

На рахунок зарплата майстру 30% від заказу. Це дуже мало як для майстра. Якщо дійсно хороший...

3 коментар
остання 15.07.2016
Работа за границей - возможность выжить?

Мне интересно, насколько реально перевестись в зарубежное отделение компании, если есть...

2 коментар
остання 21.05.2016
Ринок бутильованої води зростає

Лично я стараюсь употребить дневную норму воды. Чаще всего покупаю уже розлтую в бутыли воду, но...

2 коментар
остання 21.05.2016