23.05.2011

Ріжок-Пиріжок - новинка у стріт-фуді

Піца у формі ріжка налаштована на підкорення українського ринку

Вже близько року працює на українському ринку нова концепція в сфері стріт-фуду "Ріжок-Пиріжок" На сьогоднішній день вже п'ять точок є в Києві, три в Одесі, планується запуск трьох точок в столиці, п'яти точок в Іллічівську та розвиток мережі на Кримському узбережжі.

Точка стріт-фуду

Завдяки спеціальній борошняній суміші конус нагадує хрусткий багет. Начинки готуються з доступних і недорогих компонентів, при цьому вага готового виробу близько 200 грам - цілком достатньо, щоб щільно перекусити. Крім того, заповнити ріжок можна і холодними начинками (наприклад, салатом олів’є), і навіть солодкими.

Піцу у формі конуса придумав американець Есс Джозеф у 1983 році. Двадцять років по тому нью-йоркський кулінар Нір Адар запатентував технологію виробництва такої піци і запропонував її своєму знайомому Россано Босколо, співвласникові італійської корпорації Boscolo Group.

Новинка, яка викликала переполох на ринку фаст-фуду, з вигляду не має нічого спільного з традиційною італійської піцою. Конусна піца являє собою маленький, 15 сантиметрів у висоту, ріжок з тіста з різними начинками всередині.

"Конус з начинкою - це новий шлях розвитку для італійської кухні, що дозволяє залучити до себе покупців, яким хочеться перекусити на ходу, - розповідає Леонід Дорош, директор з розвитку мережі "Ріжок-Пиріжок". - Звичайну піцу їсти незручно - можуть впасти помідори або оливки, а з конуса нічого не проллється і не розсиплеться на одяг. Інші італійські страви теж не дозволяють швидко поїсти на вулиці, не заходячи в кафе. Конус фактично відкрив новий напрямок на ринку, тому і бум навколо нової геометрії піци цілком логічний".

Основний формат в мережі "Ріжок-Пиріжок" - кіоски на вулицях міста, можливий варіант пересувного візка, також практикується розташування в торговельних і бізнес-центрах, а також розширення асортименту вже працюючих закладів громадського харчування.

"До кінця року ми плануємо охопити мережею "Ріжок-Пиріжок" 5-7 міст України, також дуже активно працюємо в напрямку Кримського узбережжя. Набравшись досвіду роботи власних точок, зараз акцент будемо робити на франчайзинг", - розповідає Леонід Дорош.

Поділитися статтeю

Коментувати на форумі

0
Ріжок-Пиріжок - новинка у стріт-фуді

Ще немає жодного коментаря до статті. Нехай Ваш буде першим.

Форум 291 теми, 1167 коментарів, 278 учасників

хочете більше?

нюслеттер Franchising.ua

If you see this, leave this form field blank