Латвійська мережа кав'ярень Double Coffee зупинила фінансування розвитку в Україні. За останній рік компанія закрила чотири кав'ярні в Києві, а решту передала в управління франчайзі. Але франчайзинговий формат найближчим часом в Україні не буде затребуваний, вважають у Double Coffee, - мережі доведеться чекати покращення на ринку.
"Кав'ярні в кризу постраждали сильніше за інших сегментів ресторанного ринку, виручка мережі знизилася на 30-40%. Деякі точки почали працювати в збиток, тому їх довелося закрити", - каже голова правління AS DC Holding (управляє мережею Double Coffee) Андрій Нілов.
Восени 2008 року Double Coffee прийняла рішення розвиватися по франчайзингу в Україні, але, за словами Андрія Нілова, попиту на їх франшизу немає: "За останні 1,5-2 роки до нас не надійшло жодної заявки. Тоді як, наприклад, з Росії вони надходять майже кожного тижня".
Ще на початку 2009 року Double Coffee в Україні налічувала десять власних точок і три франчайзингових. З того часу закрито дві кав'ярні в ТЦ "Караван". "У Дніпропетровську точка не вийшла на очікувані показники, а в Києві після відкриття поруч з "Караваном" ТРЦ Dream Town точка почала працювати у збиток. Кав'ярню на Хрещатику закрили через те, що орендодавець достроково розірвав договір", - пояснює пан Харченко. Також три кав'ярні в Києві були передані на франчайзинг, після чого все одно припинили діяльність. Зараз по франчайзингу працюють дві Double Coffee у Львові і одна - в Києві. "Зараз ми оформлюємо документи на передачу останніх чотирьох точок у франчайзинг", - каже пан Нілов.
За матеріалами "Комерсант-Україна"читати статті
У жовтні в польському місті Вроцлав відкрився перший ресторан сучасної кухні за франшизою Nai.
Meat Bar від «М`ясторія» — це заклад сучасного формату fast casual, в основі якого лежить шаурма та бургери з томленим м’ясом
Зручна концепція поєднала у собі смакові вподобання поцінювачів свіжої випічки, кондитерських смаколиків та свіжої кави.
Відкриваючи піцерію, кожен підприємець мріє про успіх, унікальність та розширення свого бізнесу.
Хто отримав нагороду UBA 2023?
найчайтіше читане
В Україні по франчайзингу пропонуватиметься концепція традиційного європейського хлібобулочного виробу
Як заробити на станції техобслуговування автомобіля
Хоча в середньому рентабельність клінінгового бізнесу становить 10%, це не відлякує підприємців. Адже попит на послуги щорічно збільшується
Тест на підприємництво
Франчайзингові системи можна структурувати по багатьом критеріям. Представляємо найпоширенішу класифікацію
популярне на форумі
Нова франшиза: Doshi Doshi
Доброго дня підкажіть будь ласка, до кого можна звернутися сприводу франшизи?
Формат TAKE AWAY для магазинов суши
Не с проста объявления «куплю магазин суши» сейчас можно все чаще услышать, как от начинающих,...
Taco Bell собирается в Россию
Хочу эту франшизу
Тайрай: франчайзинг со вкусом Востока
Давай откроем этот бизнес в Беларуси.
Как открыть суши-бар. Бизнес-план.
Полезная информация
Собственный сэндвич-бар с FreshLine
Впервые побывал в фреш-лайне весной прошлого года и с тех пор хожу сюда чуть ли ни каждую неделю...
Макдональдс в цифрах
Интересная информация. Я люблю Макдональдс, хотя и не очень полезно
Символ немецкого фастфуда Curry Wurst
Где бы взять 40 тыс долл.? В Днепропетровске возле жд вокзала отличное заведение! . .еда,...